Eenvoudige roulette strategieën

Geplaatst door

Introductie tot roulette strategieën

Roulette is een populair casinospel dat al eeuwenlang wordt gespeeld. Het doel is om te voorspellen op welk nummer de bal terechtkomt wanneer het wiel stopt met draaien. Roulette is een spel van puur geluk, maar veel spelers proberen het huisvoordeel te verkleinen door verschillende strategieën toe te passen.

Er bestaan talloze roulette strategieën, variërend van eenvoudige inzetverdubbeling tot ingewikkelde progressieve systemen. Sommige spelers zweren bij bepaalde strategieën, terwijl andere ze nutteloos vinden. Uiteindelijk is het zo dat geen enkele strategie het huisvoordeel volledig weg kan nemen. Desondanks zijn er een aantal eenvoudige roulette strategieën die je kansen iets kunnen verbeteren.

In dit artikel bespreken we de populairste en eenvoudigste roulette strategieën die beginnende en gevorderde spelers kunnen toepassen. We kijken naar de voordelen en nadelen van elke strategie, zodat je zelf kunt beoordelen of deze jouw kansen op winst kunnen verhogen. Lees verder voor een gedetailleerde uitleg van deze roulette technieken.

Het aftrek roulette systeem

Een van de meest eenvoudige roulette strategieën is het aftrek systeem. Hierbij houd je je inzetten bij op opeenvolgende spins, maar trek je na elke spin je inzet van de vorige ronde af van je huidige inzet.

Bijvoorbeeld, stel je begint met een inzet van €10 op rood. Als je wint, zet je €10 opnieuw in op rood. Als je verliest, zet je €9 in op rood. Als je weer verliest zet je €8 in, enzovoort. Zodra je wint, begin je weer bij €10.

Het voordeel van deze strategie is dat je verliezen geleidelijk compenseert met je winsten. Het nadeel is dat je nooit grote winsten boekt. Uiteindelijk kun je met deze strategie hooguit je inzet terugwinnen als je verliest, maar grote winsten zullen uitblijven. Desondanks kan het aftrek systeem helpen je bankroll iets langer beschermen.

Wed op 2/3 van het wiel

Bij deze eenvoudige strategie wed je niet op individuele nummers, maar op een groter gedeelte van het wiel. Je bedekt zo’n 66% van het wiel met je inzetten om je kansen te vergroten.

Je kunt bijvoorbeeld inzetten op alle rode nummers, alle even nummers of alle lage nummers (1-18). Hiermee win je minder wanneer je raak schiet, maar je wint statistisch gezien vaker dan bij het inzetten op individuele nummers.

Dit is een relatief veilige strategie die je bankroll lang kan beschermen, maar nog steeds biedt het huis een randvoordeel. Uiteindelijk zul je op de lange termijn met deze strategie waarschijnlijk nog steeds verliezen, maar je vergroot je winkansen wel door zo’n groot deel van het wiel te bedekken.

Top 3 beste roulette inzetten en strategieën

Hoewel er geen perfecte roulette strategie bestaat, zijn er een aantal inzetten die betere winkansen bieden dan anderen. Dit zijn de top 3 beste roulette inzetten en strategieën:

1. Inzet op zwart of rood

Deze inzet biedt 48,65% kans op winst, wat hoger is dan bij de meeste andere inzetmogelijkheden. Bedek altijd de helft van de tafel met zwart en de andere helft met rood. Verdubbel je inzet na elk verlies om je verliezen goed te maken.

2. Inzet op even of oneven

Dit geeft je ook 48,65% winstkans, dus gebruik dezelfde strategie door de helft van de tafel op even in te zetten en de andere helft op oneven.

3. Kolommen strategie

Zet op 2 van de 3 kolommen van 12 nummers. Dit geeft 32,4% winstkans. Bedek bijvoorbeeld de kolommen 2-1-3. Als je wint, begin je opnieuw met dezelfde inzet. Bij verlies zet je op de kolom die je nog niet had gecoverd.

Hoewel deze strategieën je winstkansen verhogen, ben je nog steeds in het nadeel tegenover het huis. Gebruik daarom altijd je gezond verstand bij het toepassen.

Het Martingale systeem

Het Martingale systeem is waarschijnlijk de bekendste roulette strategie. Het is eigenlijk geen tactiek om direct te winnen, maar om verliezen terug te winnen.

Bij de Martingale verdubbel je steeds je inzet na een verlies, bijvoorbeeld van €10 naar €20, €40, €80 enzovoort. Zodra je wint, begin je weer bij je originele inzetbedrag. Op deze manier win je uiteindelijk altijd je verloren inzetten terug.

Het nadeel is dat je heel snel grote bedragen moet inzetten om je verliezen goed te maken. Bovendien loop je het risico om de tafellimiet te bereiken, waardoor je je inzet niet meer kunt verdubbelen. Dit systeem vereist dan ook een grote bankroll.

De Martingale is riskant maar kan op korte termijn helpen verliezen terug te winnen. Het belangrijkste is om te stoppen zodra je je oorspronkelijke inzet hebt teruggewonnen en niet hebziek te worden.

Het Paroli systeem

Het Paroli systeem is het tegenovergestelde van de Martingale strategie. In plaats van je inzet te verhogen na verlies, verhoog je deze juist na elke winst.

Je begint bijvoorbeeld met een inzet van €10. Als je wint, ga je naar €20. Als je weer wint, ga je naar €40. Bij een volgende winst ga je terug naar je begininzet van €10.

Het voordeel van deze strategie is dat je winsten optimaal benut, zonder heel snel grote hoeveelheden geld in te hoeven zetten zoals bij de Martingale. Het nadeel is dat verliezen ongecompenseerd blijven.

Over het algemeen is de Paroli strategie minder riskant dan de Martingale, maar nog steeds biedt het huis een voordeel. De strategie kan wel helpen je winsten te maximaliseren op korte termijn.

De Fibonacci reeks

De Fibonacci strategie maakt gebruik van de beroemde Fibonacci getallenreeks, waarbij elk getal de som is van de twee vorige getallen (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, etc.).

Bij deze strategie begin je met een kleine inzet en verhoog je volgens het Fibonacci patroon na verlies, dus bijvoorbeeld van €1 naar €2, €3, €5, €8, €13 enzovoort. Na een winst begin je weer bij €1.

Het voordeel ten opzichte van de Martingale is dat je niet elke keer hoeft te verdubbelen. De verhogingen zijn minder extreem, waardoor je de tafellimiet minder snel bereikt. Toch bouwen de verhogingen nog steeds snel op, dus ook hiervoor heb je een grote bankroll nodig.

Uiteindelijk is ook de Fibonacci strategie geen wondermiddel, maar kan het helpen je verliezen terug te winnen zonder al te riskante verdubbelingen. Probeer deze strategie eens uit voor geleidelijkere verhogingen van je inzetten.

De Grand Martingale strategie

De Grand Martingale is een agressievere variant van de standaard Martingale techniek. Bij deze strategie verdubbel je je inzet na elk verlies zoals normaal, maar na een winst verhoog je je inzet in plaats van terug te gaan naar het startbedrag.

Stel je begint met €10 en verhoogt naar €20, €40, €80. Als je wint op €80, ga je nu niet terug naar €10 maar verhoog je naar bijvoorbeeld €100. Na de volgende winst ga je dan naar €120, etc.

Het voordeel is dat je winsten kan maximaliseren. Het grote risico is echter dat je inzetten extreem snel oplopen. Het is daarom zeer belangrijk om strikte stoplimits te hanteren en je verliezen te beperken bij deze zeer riskante strategie. De Grand Martingale is het meest geschikt voor spelers met enorme bankrolls en zenuwen van staal.

De omgekeerde Martingale strategie

Waar de standaard Martingale je inzet verhoogt na verlies, doet de omgekeerde Martingale dit juist na winst. Dus na elke winst verdubbel je je inzet, in plaats van na elk verlies.

Je begint bijvoorbeeld met €10. Als je wint, ga je naar €20. Bij een volgende winst ga je naar €40, dan €80, enzovoort. Als je verliest, ga je terug naar je startinzet van €10.

Het voordeel is dat je optimaal profiteert van winnende streaks. Het nadeel is dat verliezen ongecompenseerd blijven. Ook hier is het risico dat je inzetten snel de pan uit rijzen, dus goede limieten zijn een must.

De omgekeerde Martingale kan lonend zijn bij gelukkige streaks, maar vereist ook hier zelfbeheersing en bankroll management. Het is zeker geen strategie voor risicomijdende spelers.

Conclusie: combineer strategieën voor betere resultaten

Hoewel geen enkele roulette strategie een wondermiddel is tegen het huisvoordeel, kunnen sommige tactieken je winkansen iets verbeteren. Het is daarom aan te raden om verschillende strategieën te combineren en af te wisselen.

Begin bijvoorbeeld met eenvoudige inzetten zoals rode/zwarte en even/oneven combinaties. Schakel daarna over op kolommen of dozen strategieën om je kans op winst te spreiden. Gebruik de Martingale techniek voor korte periodes om verliezen goed te maken, maar weet wanneer je moet stoppen. Wissel af met Paroli en Fibonacci strategieën om je winsten te vergroten zonder al te riskante inzetverdubbelingen.

Uiteindelijk draait succesvol roulette spelen om bankroll management, het vaststellen van winst- en verlieslimieten en het met mate toepassen van verschillende strategieën. Laat je nooit verleiden tot onbeheerste inzetverhogingen en speel met je verstand. Op die manier kun je je kansen zo gunstig mogelijk maken, zonder jezelf in de afgrond te spelen. Veel succes aan de roulettetafel!